Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Mısır’la temaslarımız karşılıklı saygı çerçevesinde sürmektedir”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Mısır’la temaslarımız karşılıklı saygı çerçevesinde sürmektedir”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizde tek adam değil, istişare vardır”

“(HDP’li) Paylan’ın şahsı ile ilgili olarak ilettiği (tehdit altında olduğu) konusu güvenlik birimlerimizce titizlikle incelenip değerlendirilmektedir”

“Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının envanterine kayıtlı 8 uçak mevcut, bu bir sır değildir”

“Altılı masanın vizyon ve içerik konularında hiçbir derinliklerinin bulunmadığını çok iyi biliyoruz”

“Türkiye’nin tüm kıymetli kadınlarına ve kadın haklarına sahip çıktık, çıkıyoruz”

“Vatandaşların fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesi amacıyla 2022 yılında 276,8 milyar lira vergi gelirinden vazgeçilmiştir”

“Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmemek için gereken politikaları hızla uyguluyoruz”

“BM kürsüsünde ‘Dünya beşten büyüktür’ diye haykıracak duruşu kim gösterdi?”

ANKARA – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Mısır’la ilişkilerin normalleşmesine yönelik temaslarımız, iki tarafın ortak iradesi, müşterek menfaatleri ve karşılıklı saygı çerçevesinde sürmektedir. Ülkemizin, milletimizin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaptık ve onu yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komitesinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Oktay burada yaptığı konuşmasında, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine yönelttiği yorumlara yanıt vererek, “Ülkemiz 20 yıldır ‘daha müreffeh yarınlar, daha güçlü Türkiye’ ülküsüyle muvaffakiyet rotasında ilerlemektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki bu yolculuk; gerektiğinde ‘bedel ödeyen’ ancak bağımsız siyasetlerini hayata geçirme konusunda asla taviz vermeyen büyük Türkiye seyahatidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ıslahatı; kalkınmayı demokrasiyle desteklemek, inanç ve istikrarı hukuk devleti prensibiyle güçlendirmek tarafından seyahatimizde kıymetli bir merhaledir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin karar alma sistemlerini somut çıktılarla birleştiren, idarede eşgüdümü, acil durumlarda anında müdahaleyi kolaylaştıran, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini hızlandıran tesirlerini her gün deneyim etmekteyiz” diye konuştu.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile iddiaların aksine olduğunu söylediği şekilde erkler arası denge ve denetim mekanizmalarının net şekilde işlediğini dile getirerek, “Gücün erklerin birinde toplanması hem sistemin yapısında hem de uygulamada mümkün değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizde tek adam değil, istişare vardır, iştirakçi demokrasi vardır, süratli ve faal karar alma düzenekleri vardır” dedi.

“Cumhurbaşkanımızı direkt millet seçmiştir ve egemenlik kayıtsız koşulsuz milletindir” diyen Oktay, şöyle devam etti:

“Elde ettiğimiz kazanımları, siyasi çekişmeler, belirsizlikler, istikrarsızlıklar içinde çırpınan bir parlamenter sistemle, iktisatta hatta ülke savunmasında bile dışa bağımlı bir Türkiye’nin gerçekleştirmesi mümkün müydü? En küçük bir sarsıntıda, en ufak bir manipülasyonda istikrarını kaybeden, dışımızdaki güçlerin tuzaklarına düşürülmeye çalışılan bir Türkiye ile bu günlere gelebilir miydik? Akıbeti belgisiz koalisyon hükümetleriyle, askeri ve bürokratik vesayetlerin prangalarıyla üstesinden geldiğimiz zorluklar aşılabilir miydi?”

Uygulamalardaki aksaklıkları sisteme yüklemenin, zamanın ruhunu okuyamayan, günü geçmiş anlayışların ürünü olduğunu savunan Oktay, “Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle milleti gerçek manada hâkim kılarak geleceğe yürüyoruz. Türkiye Yüzyılı; yönetişimi güçlü, süratli ve esnek yapıda bir Türkiye ile istikrarın ve liderliğin yüzyılı olacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan işte bu güçlü yapının, güçlü önderidir. Haksızca tenkit oklarınızı yönelttiğiniz o başkan, 20 yılda Türkiye’ye çağ atlatan, her alanda devrim niteliğinde adımlar atmış bir büyük öncüdür. Siyasi hayatının başlangıcından bu yana, aziz milletimize gece gündüz çalışarak kazandırdıklarını saymakla bitiremeyiz” ifadelerini kullandı.

Oktay, geçmiş zamana dönmeye gerek kalmadan Recep Tayyip Erdoğan’ın son vakitte Türkiye’ye kazandırdığını söylediği projeleri şöyle sıraladı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sadece geçtiğimiz birkaç haftada Artvin Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali – dünyada 5. büyük HES’ten bahsediyorum-, Hasankeyf-Gercüş Tüneli ve 2000 Köy Ömür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmiştir. Türkiye’nin arabası TOGG seri üretim bandından inmiştir ve TOGG Gemlik Kampüsü’nün açılışı gerçekleşmiştir. Şahlanma nerede diyordunuz ya; işte şahlanış çoktan gerçekleşmeye başladı ve devam ediyor. Her bir vatandaşımızın hakkını hukukunu koruyan, yüzünü ak eden, başını dik tutan çalışmalarıyla, ifade edildiği gibi bir Cumhurbaşkanı açığı asla bırakmadan, toplumun tüm kesimlerine hitap etmektedir. Yereldeki mega hizmetlerle birlikte uluslararası alanda da tarih yazmaya devam ettik.”

“Rusya-Ukrayna Savaşı’nın oluşturduğu tesirlerle pek çok ülke ne yapacağını bilmez durumdayken Rusya-Ukrayna ortasında tahlilden yana müzakereler kimin teşebbüsü ile başladı?” diyen Oktay, “Dünyada besin arz güvenliği tehlikeye düşmüşken, ‘Tahıl Koridoru’ kimin teşebbüsü ile açıldı? Kabul edelim ki, Recep Tayyip Erdoğan sayesinde” dedi.

“BM kürsüsünde ‘Dünya beşten büyüktür’ diye haykıracak duruşu kim gösterdi?”

Avrupa Birliği ülkelerinin, mültecileri, bayan çocuk fark etmeksizin vefata terk ederken Türkiye’nin onlara yardım ettiğini lisana getiren Oktay, “Covid-19 salgınının en kritik günlerinde, o büyük ekonomiler dediğimiz ülkeler maske sıkıntısına düşmüşken, tüm dünyaya yardım elini kim uzattı? Global eşitsizlik, açlık, kuraklık dünyanın pek çok bölgesinde kol gezerken, global problemlere bir türlü tahlil bulamayan memleketler arası topluma, tam da kendi kalbinde; BM kürsüsünde ‘Dünya Beşten Büyüktür’ diye haykıracak duruşu kim gösterdi? Daha nicelerini sayabileceğimiz örnek önder diplomasisi teşebbüsleriyle Cumhurbaşkanımız ebediyen milletimizin hak ve menfaatlerinden yana tavır sergilemiştir” ifadelerine yer verdi.

“Mısır’la ilişkilerin normalleşmesine yönelik temaslarımız, iki tarafın ortak iradesi, müşterek menfaatleri ve karşılıklı saygı çerçevesinde sürmektedir”

Milletvekillerine yönelik, herhangi bir ülkeyle temasını eleştirmeden önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiğini söylediği irade müktesebatına bakmalarının değerli olduğunu söyleyen Oktay, “Ortadoğu’da son dönemde yaşanan jeopolitik dönüşüm bölge ülkelerinin yaklaşımlarına da yansımıştır. Ülkemizin bölge sathında yürüttüğü işbirliğini önceleyen tutum, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve İsrail’le ikili bağlantılarda de yeni bir periyoda girilmesiyle neticelendi. Mısır’la alakaların olağanlaşmasına yönelik temaslarımız, iki tarafın ortak iradesi, müşterek menfaatleri ve karşılıklı hürmet çerçevesinde sürmektedir. Ülkemizin, milletimizin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaptık ve onu yapıyoruz” diye konuştu.

“Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmemek için gereken politikaları hızla uyguluyoruz”

Fiyat istikrarı ve fiyat adaleti ile ilgili yöneltilen argümanlara yanıt veren Oktay, ” Besin Fiyatları; güç, hammadde fiyatları, döviz kuru, girdi maliyetleri, arz ve talep üzere birçok faktör ve eğilimden etkilenmektedir. Son devirdeki gelişmeler, üretici girdi ve lojistik maliyetlerinin değerli derecede yükselmesine sebep olmuştur. Başta gübre, güç ve yağlar olmak üzere ziraî girdi fiyatlarında global seviyede yüksek artışlar dikkati çekmektedir. Ülkemiz de global fiyatlardaki bu artışlardan olumsuz etkilenmiştir. Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmemek için gereken siyasetleri süratle uyguluyoruz” dedi.

“Vatandaşların fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesi amacıyla 2022 yılında 276,8 milyar lira vergi gelirinden vazgeçilmiştir”

Ücretlere ait konuşan Oktay, en düşük devlet memuru aylığı, ekim ayı prestijiyle 9 bin 105 liraya yükseltildiğini hatırlatarak, “SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 78,6 oranında kümülatif artışlar yapılmıştır. Türk Lirasını daha cazip hale getirmek ve döviz kurlarındaki oynaklığı azaltmak emeliyle Kur Muhafazalı Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesabı uygulaması başlatılmıştır.

Vergi indirimleri vasıtasıyla vatandaşların fiyat artışlarından en az seviyede etkilenmesi maksadıyla 2022 yılında 276,8 milyar lira vergi gelirinden vazgeçilmiştir” dedi.

Oktay, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere asgari ücretin net 5 bin 500 lira olduğunu anımsatarak, “2021 yılına nazaran net taban fiyatın kümülatif (birikimli) artış oranı yaklaşık yüzde 95’tir. Tüm ücretlilerin taban fiyat seviyesine kadar olan gelirleri gelir ve damga vergisi dışında bırakılarak tarihi bir adım atılmıştır. Yapılan yasal düzenlemeyle sadece çalışanlar değil, tüm çalışanlar kapsama alınmıştır. Böylelikle fiyatların minimum fiyata kadar olan kısmı vergi dışı bırakılarak emekçilerin net fiyatlarında çok kıymetli bir artış sağlanırken, istihdam, üretim ve yatırım da desteklenmiştir. Son iki kararını personel ve patron bölümünün oybirliği ile alan Minimum Fiyat Kurulu, 2023 yılı minimum fiyatını belirlemek üzere çalışmalarına aralık ayında başlayacaktır. Taban fiyatın, toplumun tüm kısımları bakımından memnuniyet sağlayacak bir seviyede, personel ve patron taraflarının tam mutabakatıyla belirleneceğine inanmaktayız.”

“Türkiye’nin tüm kıymetli kadınlarına ve kadın haklarına sahip çıktık, çıkıyoruz”

Kadının güçlendirilmesi konusunu, muhalefetin polemik materyali olarak kullandığını, buna rağmen kendilerinin bu mevzuyu medeniyetin bir gereği halinde “baş tacı” olarak ele aldıklarını savunan Oktay, ” Diyarbakır anneleri başta olmak üzere bir ananın gözyaşında biz acıyı gördüğümüz kadar ağırbaşlı, dik duruşu da görüyor o gözyaşlarını dindirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Burada bayan haklarından dem vuranlar teröre evladını kurban vermiş hangi ananın gözünden yaşları silebildiniz? Başörtüsü yüzünden ayrıştırılan kardeşlerimizin sıkıntısına derman olabildiniz mi? Ayrıştırmadan tüm bayanlarımızı savunabildiniz mi? Kız çocuklarını dağa kaçırıp terörist yetiştiren, bayan ve çocukları katleden, anaları ağlatanların bayana şiddetten bahsetmesi aslında abesle iştigaldir. Biz Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde personel, öğretmen, tabip, genç, yaşlı; inanç ve etnisite ayrımı yapmadan Türkiye’nin tüm kıymetli kadınlarına ve kadın haklarına sahip çıktık; çıkıyoruz. Kadınlarımızı pek çok yönden destekleyerek Cumhuriyetin 100’üncü yılına güçlü bayanlarımız ile yürüyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

“Altılı masanın vizyon ve içerik konularında hiçbir derinliklerinin bulunmadığını çok iyi biliyoruz”

Türkiye Yüzyılı’nın öznesinde kusur olduğu tabirlerini ele alan Oktay, “Altılı masanın biz nokta, virgül ve punto konusunda uzmanlaşmaya çalıştığını fakat vizyon ve içerik mevzularında hiçbir derinliklerinin bulunmadığını çok yeterli biliyoruz. Münasebetiyle Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu anlamanızı beklemiyoruz. Siz noktası virgülü ile oyalanmaya devam edebilirsiniz” diye karşılık verdi.

“Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının envanterine kayıtlı 8 uçak mevcut, bu bir sır değildir”

“Cumhurbaşkanlığının kaç uçağı var” sorusuna cevap veren Oktay, “Bunu da açıklamadığımızı söylüyorlar. Burada bizim bir problemimiz yok. Bunu rahatça açıklayabiliriz. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının envanterine kayıtlı 8 uçak mevcuttur. Bu bir sır değildir” dedi.

“(HDP’li) Paylan’ın şahsı ile ilgili olarak ilettiği (tehdit altında olduğu) konusu güvenlik birimlerimizce titizlikle incelenip değerlendirilmektedir”

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın komitede kelam aldığı sırada tehdit altında olduğunu söylemesi üzerine Oktay, şunları söyledi:

“Her bir vatandaşımızın can güvenliğini tesis etmek üzere tüm güvenlik birimlerimiz canla başla çalışmaktadır. Paylan’ın şahsı ile ilgili olarak ilettiği husus da güvenlik birimlerimizce titizlikle incelenip değerlendirilmektedir. Konunun hassasiyeti ve konuyla ilgili gelişecek somut, güncel ve yakın tehlike emarelerinin de gecikmeksizin güvenlik birimlerimizce paylaşması önemlidir. Güvenlik birimlerimiz, kendilerine iletilen bu hususları titizlikle takip etmektedir.”

TBMM Plan ve Bütçe Komitesinde, daha sonra Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığına bağlı, ilgili ve bağlantılı kurum ve kuruluşların 2023 yılı bütçeleri kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk türbanlı eskort istanbul kızlar
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort