Haber

28. Dönem milletvekilleri bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin edecek! Bahçeli birleşmeyi yönetecek.

Milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanmasının ardından TBMM Genel Kurulu, TBMM İçtüzüğüne göre bugün saat 14.00’te davetsiz olarak toplanacak.

BAHÇE YÖNETECEK

Yeni yasama döneminin ilk oturumunda milletvekilleri yemin edecek. MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Daimi Başkanı olarak ilk Genel Kurul toplantısına en yaşlı üye olarak başkanlık edecek. Tüzüğe göre en genç altı milletvekili kadrolu katip olacak. Bu kapsamda AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Beritan Aralıklı olarak TBMM’de. Başkanlık Divanı. Sun Gold bir görev yapacak. Geçici Başkanlık Divanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başkanlık Divanı seçilinceye kadar görev yapacak.

BİRİ BİRİ BU YEMİNİ OKUYACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, TBMM’nin ilk Geçici Başkanı Devlet Bahçeli yemin edecek. Bahçeli’nin ardından milletvekilleri il alfabetik sırasına göre kürsüden yemin edecek. Milletvekilleri, Anayasa’da “Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağım; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik ilkelere bağlı kalacağımı” belirtmişlerdir. Cumhuriyet ve Atatürk ilke ve inkılapları; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma.” Adalet ve adalet anlayışıyla, Anayasaya sadakatle herkesin insan hak ve temel hürriyetlerinden istifade etmesi davasından ayrılmayacağıma, büyük Türk milleti önünde şeref ve haysiyetim üzerine and içerek göreve başlar. .

METİNİ OKUMAYAN AVUKAT KAYNAKLARI KULLANMAZ

Yemin töreninde hazır bulunmayan milletvekilleri katıldıkları ilk toplantının başında yemin edebilecek. Yemin etmekten kaçınan milletvekilleri, milletvekili sıfatından doğan haklardan yararlanamazlar. Öte yandan milletvekillerinin TBMM’ye kayıt işlemleri devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu